Barri

Ja està aquí de nou el mini-troc ¡

9968_588333344519536_1891747587_n

EL 5 de maig a la plaça Navas tindrà lloc el MiniTroc des de les 11 del matí fins a les 14 de la tarda. us esperem¡¡¡

Què és el MiniTroc?

El MiniTroc és una xarxa d’intercanvi específica de productes, coneixements i bens entorn a la maternitat i la petita infància entre el veïnat dels barris de Poble Sec i Sant Antoni, directament relacionada amb els seus mercats d’intercanvi, TrocaSec i Trocantoni.

La idea sorgeix des de la Xarxa de Criança Compartida del Poble Sec, a mitjans de juliol del 2012, i té la intenció de posar-se en marxa al novembre de 2012, fent coincidir la seva estrena amb la celebració del X Mercat d’Intercanvi Trocasec (11 de novembre a la Plaça Navas). Després serà presentada a Sant Antoni, durant les seves festes de barri, al Gener. Serà una xarxa autogestionada per les famílies usuàries, i estarà coordinada per l’Associació Babalia,
membre de la Xarxa de Criança Compartida del Barri del Poble Sec.

Com funciona?

Al MiniTroc podrem portar totes aquelles peces de roba, joguines i altres productes que ja no ens facin servei, i que estiguin en bon estat, perquè alguna altra família els hi pugui donar ús. L’espai funcionarà com una botiga sense diners, de manera que cada vegada que portem alguna cosa, podrem agafar-ne una altra. Si en aquell moment no trobéssim res escaient a les nostres necessitats, l’Associació Babalia, en nom de la Xarxa de Criança Compartida, donarà un crèdit, a manera de ticket de canvi, amb el que a la següent trobada podrem agafar quelcom sense deixar res.

També serà intercanviable el nostre temps, sempre que estigui relacionat amb la criança (hores de cangur, acompanyament familiar, assessorament sobre lactància…)

I tot això, per què?

Creiem que la reciprocitat, el reciclatge, la reutilització, els bens comuns i compartits, el bon veïnatge i la cooperació entre persones son bàsiques en una societat sana i feliç, i més en els temps que corren. Per això tenim uns objectius ben clars:

– Fomentar hàbits de consum alternatius que no impliquin el consumisme desmesurat i no sostenible, generant per tant menys residus i afavorint la protecció del medi ambient, potenciant el reciclatge i la reutilització d’objectes i bens.

– Potenciar un consum més igualitari basat en el valor d’ús i no el de canvi.

– Reconèixer la importància d’activitats i tasques no remunerades ni reconegudes socialment.

– Reforçar els vincles solidaris entre les persones del barri.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Las fotos son cortesía de Sonia Piedrabuena Salas

¿Y tú? ¿Qué opinas?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s