Barri

Jornada de debat: Repensem el #BabyBloc – Acta

La trobada de l’altre dia per Repensar el BabyBloc va ser tot un èxit!

Vam analitzar i compartir entre totes les assistents la nostra forma de veure les protestes al carrer, les manifestacions i les concentracions, i es va evidenciar que anar-hi amb criatures, o amb persones que requereixin una atenció especial, no és pas fàcil.
Tot i així, com ja us deiem a posts anteriors, des de Babàlia ens neguem a quedar-nos a casa, no volem deixar de estar presents als carrers per la por imposada.
Després d’intercanviar opinions i idees, vam acabar per fer un llistat de punts en el que seguirem treballant amb l’ajuda de totes vosaltres, per sortir a manifestar-nos segures de fer-ho bé, amb suport del barri i del poble.

***

Acords sobre els que treballar:

– Necessitem ser més visibles

Vam acordar escollir un color comú, representatiu, i que ens identifiqui des de lluny. El color decidit és el color TARONJA, ja que és el color de la comunicació, i també és el de la marea de la diversitat funcional. Creiem que és important trobar la sinèrgia entre el BabyBloc i altres blocs que representin a col·lectius amb una necessitat d’atenció especial.
Intentarem dur samarreta taronja, tant grans com petites, i es portaran globus o banderetes del mateix color, que siguin identificables des de més enllà del BabyBloc.

– Necessitem tenir un lloc de referència

Anar a una manifestació amb criatures té uns ritmes molt diferents als normals. Des que vam començar a convocar, hem anat comprovant que, tot i que iniciem camí juntes, després d’uns kilómetres ja no queda ni rastre del bloc. Cada família s’adequa al ritme de la seva criatura i retrobar-nos després d’haver parat és complicat entre la massa de gent. Per això vam decidir anar sempre a la capçalera de la manifestació, passi el que passi, independentment del ritme que es porti, si vols retrobar el grup, sabras on és.

– Necessitem estar informades

Farem, en col·laboració amb Rereguarda, uns tríptics informatius, amb informació sobre com actuar en cas d’emergència, i amb telèfons de guàrdia per casos de necessitat. Es repartiran a la mani a gent afí, informant de la presencia del BabyBloc a la capçalera.

Es crearà un compte de twitter @BabyBloc al que tothom podrà seguir, i en el que s’anirà informant de cada pas que fa el BabyBloc, quan convoca, ón i com, i sobre tot, de quan desconvoca.

Tindrem persones de referència a les que preguntar, i que ens mantinguin informades, de recorreguts, incidències i altres possibles situacions, i nosaltres difondrem la info a la nostra pròpia xarxa.

Per a cada convocatòria, es penjarà un escrit de referència al blog de Babàlia i es farà difusió via mailing.

– Necessitem sentir-nos acompanyades

Creiem que, en cas d’incidència greu, és adequat que cada criatura tingui un mínim de dues persones de referència, i per això, es demanarà col·laboració a l’assemblea de barri i a La Base, perquè cada infant tingui a més de la persona adulta de referència habitual, un padrí o madrina que l’acompanyi durant la manifestació.

– Necessitem organitzar-nos

Per a cada manifestació es farà una convocatòria prèvia, on es decidirà quin recorregut farà el BabyBloc (creiem que és inviable seguir tota una marxa) i quan es desconvocarà la mani per famílies. Aquest és un punt a treballar, donat que moltes vegades el recorregut no estan definits… però hauriem de ser capaces de establir un recorregut mínim en el que fer-nos visibles al carrer de forma segura, i després poder marxar a casa tranquiles. A partir d’aquest punt, cada qual decideix si vol continuar o no la marxa.
Tant a l’inici com al final, ens reunirem en un punt establert per assegurar-nos de que cap família s’ha despistat.

***

 

Si voleu estar informades del que fa el BabyBloc, seguiu-nos a @BabyBlocBase i a @BabaliaBase. També podeu escriure a babybloc@babalia.org per qualsevol dubte o aclaració. Us esperem de color taronja a la propera mani!

 

Recuperem allò públic, treiem la nostra ràbia al carrer!!

 

 

***

Alba

¿Y tú? ¿Qué opinas?

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s